SOFERI, ATENTIE SPORITA! Odata cu venirea primaverii, aricii se trezesc la viata!


Sfarsitul lunii martie si mijlocul lunii aprilie reprezinta perioada in care aricii se trezesc incet, dar sigur, din lunile de lunga hibernare. Astfel, VIER PFOTEN solicita soferilor sa conduca extrem de prudent. In cautarea hranei, aricii ajung adesea pe drumurile aglomerate – ceea ce reprezinta pentru multi din ei o capcana fatala.

Sfarsitul lunii martie si mijlocul lunii aprilie reprezinta perioada in care aricii se trezesc incet, dar sigur, din lunile de lunga hibernare. Astfel, VIER PFOTEN solicita soferilor sa conduca extrem de prudent. In cautarea hranei, aricii ajung adesea pe drumurile aglomerate – ceea ce reprezinta pentru multi din ei o capcana fatala.In timpul hibernarii, aricii nu mananca deloc, hranindu-se in mod exclusiv din depozitele de grasime. Primavara, cand se trezesc, pierd aproximativ 30% din greutate. Pentru a stoca noi depozite, aricii isi parasesc cuiburile de iarna si cauta gandaci, viermi, larve, precum si melci, miriapode, paianjeni si alte insecte.


Din pacate, extrem de multi arici sunt calcati de masini in fiecare an. Prin urmare, soferii trebuie sa fie atenti la prietenii lor teposi, in special in amurg si in zorii zilei. Johanna Stadler, director general VIER PFOTEN, explica: "Habitatul aricilor s-a extins si s-a apropiat din ce in ce mai mult de asezarile umane.

Astfel, soferii trebuie sa fie intotdeauna pregatiti sa vada aricii trecand strada, chiar si in zonele urbane. Ei trebuie sa conduca extrem de atent, in special seara".

sursa:www.vier-pfoten.ro

Cele mai citite articole

Vineri incepe PetExpo!

In acest weekend are loc PetExpo, cel mai asteptat eveniment dedicat animalelor de companie, la Romexpo, in pavilionul C6.

Multe surprize pentru tine si animalutul tau la PetExpo

Pentru orice animal de companie – catel, pisica, pesti, hamster, iepuras, papagal, reptila etc., vei gasi la PetExpo cea mai larga paleta de produse si servicii pentru ingrijirea lui,...

A fost desemnata Mascota PetExpo 2013

Micutul Prince a castigat concursul “Vrei sa-ti faci animalutul vedeta” desfasurat in reteaua sociala Facebook, primind 887 Like-uri. Lupta a fost stransa pana in ultimul moment,...

A mai ramas doar o luna pana la cel mai mai mare eveniment dedicat animalelor, PetExpo

Cel mai mare eveniment dedicat animalelor de companie din Romania revine in perioada 31 Mai – 2 Iunie cu cea mai dinamica editie de pana acum.   PetExpo este paradisul...