Egipt: Animalele uitate ale revolutiei. Misiune de urgenta la Cairo pentru a salva animalele de la infometare


Intr-o situatie de criza politica, animalele sunt deseori uitate. Camilele si caii, care lucrau de obicei in industria turistica egipteana, flamanzesc in prezent. Din cauza crizei politice, Egiptul, o tara dependenta de turism, nu mai are acum prea multi vizitatori. VIER PFOTEN a decis sa reactioneze imediat si sa ajute, printr-o misiune de urgenta cu hrana si medicamente.

In urma revolutiei din Egipt, o intreaga ramura a economiei s-a prabusit: sute de mii de persoane lucreaza in industria turismului iar cateva mii au cai, camile si magari pe care ii folosesc ca atractii turistice in zona Piramidelor de la Luxor, Aswan si alte destinatii. Este foarte probabil ca ei nu isi vor mai putea hrani animalele in continuare

Intr-o situatie de criza politica, animalele sunt deseori uitate. Camilele si caii, care lucrau de obicei in industria turistica egipteana, flamanzesc in prezent. Din cauza crizei politice, Egiptul, o tara dependenta de turism, nu mai are acum prea multi vizitatori. VIER PFOTEN a decis sa reactioneze imediat si sa ajute, printr-o misiune de urgenta cu hrana si medicamente.

In urma revolutiei din Egipt, o intreaga ramura a economiei s-a prabusit: sute de mii de persoane lucreaza in industria turismului iar cateva mii au cai, camile si magari pe care ii folosesc ca atractii turistice in zona Piramidelor de la Luxor, Aswan si alte destinatii. Este foarte probabil ca ei nu isi vor mai putea hrani animalele in continuare.
Multe animale au murit de foame. O scena dezolanta i-a intampinat pe angajatii VIER PFOTEN: cadavrele abandonate ale animalelor pot fi vazute pe strazile din Cairo, amestecate cu gunoaie de tot felul. Animalele care au supravietuit sunt infometate, au rani dureroase, precum si accesorii si hamuri inadecvate – iar oamenii din Egipt nu au posibilitatea sa le ajute.

Dr. Amir Khalil, reprezentantul VIER PFOTEN plecat la Cairo, ne spune: “Prima noastra inspectie arata ca mai mult de 800 de cai, peste 1000 de camile si un numar nedeterminat de magari au fost grav afectati”. Animalele au nevoie disperata de medicamente, asistenta medicala si hrana. VIER PFOTEN si-a inceput misiunea saptamana trecuta, concentrandu-se pe ingrijirea medicala. Multe animale au rani grave si au fost cu siguranta tinute in conditii improprii de locuire. Guvernele local si central nu au oferit nici un ajutor, iar fara ajutor extern oamenii nu pot face altceva decat sa priveasca agonia propriilor animale.

In prima zi, tratamentul a ajutat 81 de camile si 14 cai. “Multe dintre ele sufera de rani cauzate de partile metalice din capastru, precum si de utilizarea gresita a seii. Multe rani deschise au trebuit tratate cu antibiotic si anti-inflamatoare. De asemenea, animalele au boli de piele`, povesteste Dr. Amir Khalil.

Al doilea aspect pe care s-a concentrat VIER PFOTEN a fost distribuirea de alimente pentru animalele din regiune. VIER PFOTEN a trimis aproximativ 12.500 de kg de nutret pentru proprietarii de camile. Oamenii au venit cu animalele si au asteptat sa le vina randul pentru a-si ridica pachetele. Toate camilele din zona piramidelor care au nevoie de ajutor (mai mult de 400) au primit hrana pentru a manca timp de o saptamana. Distribuirea hranei este o actiune foarte delicata, deoarece oamenii incearca sa obtina cat mai mult posibil pentru propriile animale si nu vad imaginea globala. `Organizarea foarte buna a distribuirii hranei este cruciala pentru siguranta echipei. Pe de alta parte, ajutorul pe care echipa noastra il ofera este foarte apreciat si multi tineri s-au alaturat echipei, oferind asistenta in mod voluntar. Vedem asta ca pe o schimbare pozitiva in randul generatiei tinere`, a spus Dr. Amir Khalil.
Activitatile VIER PFOTEN vor fi derulate pe parcursul saptamanilor urmatoare si isi propun sa stabilizeze animalele afectate, din punct de vedere medical si nutritional. Prezenta numerosilor voluntari tineri ofera speranta ca dupa ce misiunea noastra se va incheia, ea va continuata de acestia.

 

sursa: http://www.vier-pfoten.ro

 

Discuta despre animalute pe forumul comunitatii animalelor de companie -->AICI

 

Vrei si tu sa scrii un articol sau ai o stire/comunicat de presa? Il asteptam cu drag pe adresa: contact[@]petsbox.ro . Indepartati voi parantezele patrate- este o metoda de a evita spam-ul.

 

 

Cele mai citite articole

Vineri incepe PetExpo!

In acest weekend are loc PetExpo, cel mai asteptat eveniment dedicat animalelor de companie, la Romexpo, in pavilionul C6.

Multe surprize pentru tine si animalutul tau la PetExpo

Pentru orice animal de companie – catel, pisica, pesti, hamster, iepuras, papagal, reptila etc., vei gasi la PetExpo cea mai larga paleta de produse si servicii pentru ingrijirea lui,...

A fost desemnata Mascota PetExpo 2013

Micutul Prince a castigat concursul “Vrei sa-ti faci animalutul vedeta” desfasurat in reteaua sociala Facebook, primind 887 Like-uri. Lupta a fost stransa pana in ultimul moment,...

A mai ramas doar o luna pana la cel mai mai mare eveniment dedicat animalelor, PetExpo

Cel mai mare eveniment dedicat animalelor de companie din Romania revine in perioada 31 Mai – 2 Iunie cu cea mai dinamica editie de pana acum.   PetExpo este paradisul...