Rasa de caine - Fox Terrier


Fox Terier-ul este fie cu par neted fie cu par sarmos.  In general acesta are un caracter vesel, este mereu in miscare si se acomodeaza in diferite situatii. Este foarte devotat stapanului si este usor de dresat.

 

In trecut era folosit pentru vanatoarea de mamifere mici in special vulpi.

Fox Terier-ul este o rasa de caine fie cu par neted fie cu par sarmos.  In general acesta are un caracter vesel, este mereu in miscare si se acomodeaza in diferite situatii. Este foarte devotat stapanului si este usor de dresat.

 

In trecut era folosit pentru vanatoarea de mamifere mici in special vulpi.

 

Cainele are un bot dreptunghiular, o lanita sarmoasa si sprancene stufoase.

 

Fox Terrierul are nevoie sa socializeze si sa se joace. Uneori este mult prea incapatanat si daca nu este dresat cum trebuie poate sa vada o prada in celelalte animale. Va recomandam ca dresajul sa inceapa de la o varsat frageda.

 

Tocmai de aceea este bine sa isi insoteasca  peste tot stapanul. Atentie ca este gelos, mai ales daca are impresia ca nu primeste suficienta atentie sau stapanul se joaca si cu alte animale. Cainele devine distructiv daca nu primeste suficienta atentie.

 

Fox-ul iubeste plimbarile lungi prin parc si ii este mai bine daca traieste la curte. Intr-o curte ar avea mai mult spatiu de joaca si de exercitiu. Daca joaca se termina in noroi si cu multa oboseala puteti sa fiti siguri ca Fox Terrierul este un caine multumit.

 

Daca aveti o pisica in casa este indicat sa-i obisnuiti de mici pentru ca Fox Terrierul se ataseaza greu de pisici si face tot posibilul sa incerce sa le vaneze.

 

In ceea ce priveste sanatatea nu are probleme grave, singurele lui probleme sunt legate de ochi sau de iritatii ale pielii.

 

Nu exista vreun motiv medical pentru care sa i se taie coada, asadar va recomandam sa o lasati cum este.

 

Acest catel traieste minim 15 ani daca este ingrijit cum trebuie de catre stapan.

 

Sunteti niste stapani norocosi daca aveti un caine Fox Terrier, acesta este inteligent si  perfect pentru viata de familie.

 

Discuta despre animalute pe forumul comunitatii animalelor de companie -->AICI

 

Vrei si tu sa scrii un articol sau ai o stire/comunicat de presa? Il asteptam cu drag pe adresa: contact[@]petsbox.ro . Indepartati voi parantezele patrate- este o metoda de a evita spam-ul.

 

Simpatic · Fii primul care comenteaza

Cele mai citite articole

Totul despre rasa Collie Rough- Ciobanescul scotian

Collie Rough este un câine cu o construcţie caracterizată de forţă și acţiune, dar care nu are un aspect greoi sau grosolan. Expresia unul dintre cele...