Cum sa indepartam urmele de urina de pisica de pe covor


Uneori avem si probleme mai delicate cu pisicuta noastra.

Există o modalitate corectă și numeroase moduri greșite de a curăța petele de urină de pe carpete.

 

Modalitățile greșite sunt reprezentate de folosirea săpunului și a apei, a substanțelor de curățat de uz caznic sau a spray-urilor parfumate în încercarea de a îndepărta urmele sau de a masca mirosurile.

Cu un simț al mirosului apreciat a fi de câteva sute de ori mai sensibil decât al nostru, pisicile vor depista mirosul urinei lor indiferent de ce tip de produs de curățare ați folosi sau de ce cantitate din acesta ați folosi într-un loc. Ba chiar mai mult, ținând cont de faptul că mirosurile de urină și fecale stimulează impulsul de a-și face necesitățile, foarte probabil nu veți face nimic altceva decât să vă încurajați pisica să mai „sufere” un accident în același loc, când de altfel aceasta ar trebui să aștepte până ajunge la litieră să se ușureze.

 

Modalitatea Corectă

 

Pentru petele proaspete, umede, ștergeți bine zona cu o cârpă uscată sau folosiți un produs care are granule absorbante. Aceste granule pot fi aplicate direct pe zona îmbibată cu urină. După ce ați reușit să absorbiți o cantitate cât mai mare din pata de urină, pulverizați sau turnați un produs special conceput pentru petele produse de animăluțele de companie, care să conțină bacterii „vii” și enzime.

 

Aceste organisme naturale realmente „devorează” sau digeră bacteriile care cauzează mirosul, eliminându-le definitiv din fibrele cele mai profunde ale carpetelor dvs. și țesătura de dedesubt. Miliarde de bacterii benefice (nepatogene, care nu produc boli) atacă imediat petele/urmele și mirosurile și nu se opresc din activitate decât în momentul în care nu mai rămâne nimic de digerat.

În afară de eliminarea mirosurilor, aceste produse conțin și substanțe moderate de curățare care ajută la îndepărtarea petelor de culoare și readuc fibrele din carpete la forma lor inițială și, nu în ultimul rând, lasă un miros plăcut.
 

Petele Uscate, Fixate

 

Deși cel mai ușor de curățat sunt petele proaspete, nu întotdeauna veți descoperi „accidentele” decât după ce s-au uscat. Produsele pe care le utilizați pe petele proaspete nu sunt la fel de eficiente și pe cele deja fixate, uscate. Pentru petele/urmele uscate produse de dejecțiile animăluțelor de companie sunt necesare alte enzime și bacterii mai agresive. Astfel, există formule speciale ale căror ingrediente penetrează mai profund și conțin enzime speciale, exact pentru acest scop. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm o a doua aplicare după 24 de ore.

Dacă aveți un pisoi, o pisică cu boala tractului urinar inferior a felinelor sau un animăluț de companie vârstnic și cu incontinență, vă sugerăm să aveți la îndemână astfel de produse, deoarece cu cât curățați mai repede, cu atât vor fi mai bune rezultatele.

sursa: Vets 4 all pets

Cele mai citite articole

Sfaturi pentru proprietarii de pisici

Primul lucru e sa incercam sa intelegem ca ea e o pisica si nu un om. Incercati sa vedeti lucrurile din punctul ei de vedere – ea are un motiv pentru tot ce face. Al doilea...

Pisica se spala singura, de ce are nevoie de ajutorul meu?

      Aceasta este una din intrebarile pe care toti proprietarii de pisici si-o pun la un moment dat.Trebuie sa stim ca ingrijirea zilnica a blanii implica mai mult...

Castrarea/sterilizarea pisicilor

Castrarea/ sterilizarea pisicilor este una dintre cele mai importante decizii pe care o iei pentru o viata echilibrata pentru pisicul tau. Exista multe lucruri care se spun ca referitor la...

Naparlirea la pisici

  Cum se schimba temperatura pisicile isi reinnoiesc si ele blana pentru a-si regla temperatura corpului in functie de anotimpul in care suntem. Cel mai frecvent se intampla...