Nu oferiti cadou animal de companie fara sa va asigurati ca acesta este doritMartina Schnell, expert VIER PFOTEN in animale de companie: „Vor toti membrii familiei un animal de companie? Exista suficient timp pentru a avea grija de acesta in mod corespunzator? Cine va ingriji animalul pe durata vacantei? Este familia pregatita sa accepte murdaria, mirosul sau mobila zgariata sau roasa?

Detinerea unui animal de companie ofera multe bucurii, dar inseamna responsabilitati suplimentare si investitii.

De aceea, VIER PFOTEN sfatuieste potentialii noi proprietari sa se informeze in legatura cu cerintele si modul de comportament al animalului de companie pe care intentioneaza sa-l achizitioneze, pentru a vedea daca acel animal se potriveste cu stilul propriu de viata.


Martina Schnell, expert VIER PFOTEN in animale de companie: „Vor toti membrii familiei un animal de companie? Exista suficient timp pentru a avea grija de acesta in mod corespunzator?

Cine va ingriji animalul pe durata vacantei? Este familia pregatita sa accepte murdaria, mirosul sau mobila zgariata sau roasa? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care trebuie sa se raspunda cu sinceritate inainte de a lua un animal de companie.” Animalele au nevoie de liniste, rabdare si intelegere pentru a se obisnui cu imprejurimile, iar perioada agitata a Craciunului nu le ofera mediul relaxat pentru a incepe formarea unei relatii cu noul proprietar. Acest stres le poate determina sa se comporte deseori intr-un mod neasteptat, caruia noii proprietari nu ii pot face fata.

 

Ca urmare, din nefericire, multe dintre animalele daruite de Craciun ajung, in ianuarie, in adaposturile deja arhipline sau in strada. 

Martina Schnell, expert VIER PFOTEN in animale de companie: „Daca doriti sa faceti o surpriza de Craciun iubitorilor de animale, oferiti-le o carte scrisa de specialisti despre animalul dorit.

 

Astfel, destinatarul are suficient timp sa descopere toate raspunsurile la intrebarile pe care le-ar putea avea si sa hotarasca daca poate sa intruneasca toate conditiile pe care intretinerea unui animal le presupune. Daca animalul ajunge la un proprietar bine informat si pregatit, ambele parti au de castigat.”

http://www.vier-pfoten.ro

Cele mai citite articole

La PetExpo, intre 10-12 iunie la Zone Arena, te asteptam cu un program-maraton de demonstratii de dresaj, concursuri cu premii si show-uri de toaletaj!

Doar la PetExpo, intre 10-12 iunie la Zone Arena, esti invitat nu numai sa asisti, ci chiar sa participi cu animalutul tau la demonstratii si concursuri.

Solutia optima impotriva puricilor si capuselor

O singura aplicare pentru o dubla protectie :toti cei care au caini sau pisici stiu ca puricii si capusele sunt un adevarat cosmar. Acesti paraziti provoaca un mare disconfort pentru animale...

Cum gandeste un catel

Stii cum sa te comporti cand te apropii de un catel?