Cum indepartezi mirosul neplacut de la hamster


Hamsterul tau pare ca miroase ciudat? Atunci este cazul sa iei masuri pentru ceva nu este in regula.Cauzele sunt mai multe: fie de la cusca, fie de la mancare, excremente sau chiar din cauza animalutului.

Nu este foarte greu sa rezolvi problema.Trebuie doar sa fii atent ca sa identifici exact care cauza acestui miros.

 

Hamsterul tau pare ca miroase ciudat? Atunci este cazul sa iei masuri pentru ceva nu este in regula.

 

Cauzele sunt mai multe: fie de la cusca, fie de la mancare, excremente sau chiar din cauza animalutului.

Nu este foarte greu sa rezolvi problema.Trebuie doar sa fii atent ca sa identifici exact care cauza acestui miros.

 

In primul rand trebuie sa se stie ca hamsterii au nevoie de apa si de hrana proaspata in fiecare zi. Sa nu lasam nimic de pe o zi pe alta.

 

Vasele din care mananca hamsterul trebuie sa fie bine spalate, chiar si cu detergent. Ai grija ce cantitate de detergent folosesti si ce tip pentru ca exista riscul sa-i afectezi sanatatea animalutului daca nu-ti iei toate masurile de precautie.

 

 

Cusca trebuie sa fie si ea ingrijita si curatata zilnic. Mai ales daca micutul hamster obisnuieste sa-si faca nevoile in ea. Poti sa folosesti si un produs din carbune care are scopul de a absoarbe mirosurile neplacute.

 

Pentru cusca iti recomand sa folosesti rumegus. Urmareste hamsterul sa vezi in ce zona isi face nevoile, poate reusesti sa cureti doar acea zona si doar saptamanal intreaga cusca. Depinde de hamster sau chiar de hamsteri daca sunt mai multi.

 

Hamsterul are obiceiul de a ascunde mancare prin cusca. Aceasta mancare daca nu este gasita la timp poate sa provoace mirosuri neplacute.

 

Poti sa incerci rumegus de pin sau cedru pentru ca are un miros placut care indeparteaza in acelasi timp  mirosurile neplacute.

 

Daca vrei sa ai un hamster curat trebuie sa depui effort dar sunt sigura ca merita. Cine nu-si doreste sa scape de mirosurile neplacute?

Este bine daca un copil se ocupa de hamster pentru ca astfel se obisnuieste cu ideea de responsabilitate.

 

Discuta pe forumul comunitatii iubitorilor de animale despre hamsteri-->

 

Vrei si tu sa scrii un articol sau ai o stire/comunicat de presa? Il asteptam cu drag pe adresa: contact[at]petsbox.ro

 

 

 

Cele mai citite articole

Imblanzirea hamsterului

Hamsterul poate sa fie un animal de companie mult mai sociabil decat crezi. Ideea principala este sa-i acorzi ceva timp cand vine vorba de dresarea sau mai bine zis de educarea sa.  ...