|
|
Buna,dragi utilizatori! Nu mai stiu unde sa mai caut raspunsuri, deoarece tot timpul ele se bat cap in cap si nu am aflat niciunul care sa coincida cu celalalt. Asadar, am inteles ca e ok sa iti castrezi pisicuta < a mea e fetita >, dupa prima nastere. E adevarat sau nu?
2. Se spune ca daca o castrezi inainte de prima nastere se imbolnaveste si moare. E adevarat? 3. Cat de benefice sunt pilulele pentru a iesi din vestitele perioade de imperechere si de cate ori ii poti da pisicii pe an pentru a nu crea reactii negative? 4. Dupa castrare pisicile se ingrasa si nu mai sunt la fel se sensibile si iubitoare. E adevarat? Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! |
|
|
Salutare.
Chiar astazi am adaugat un articole referitor la castrare: Castarea/sterilizare pisicilor: Click aici pentru a vedea link-ul... O sa-ti raspund si eu din ce stiu ( desi nu sunt medic, am citit destul de multe informatii referitor la castrare/sterilizare) 1.Da, este ok. E bine ca ai asteptat pentru ca nu e ok sa faci castrarea daca inca este mica sau in crestere. 2. Legat de pilule eu nu sunt de acord cu ele in general. Organismul animalelor poate sa reactioneze ca si cel al omului: unei persoane sa-i faca bine alteia rau. Pana la urma sa fim seriosi si sa recunoastem ca nu pastilele au si ele efectele lor negative. 3. Poate ca au un apetit mai aparte, dar stii cum e vorba aia: si grasa si frumoasa :). glumesc, dar eu zic sa nu-ti faci griji mai ales daca ai grija de pisicuta mereu si ii arati ca o iubesti. Vorbeste si cu medicul veterinar inainte.Eventual cere cat mai multe pareri. Sper ca ceilalti utilizatori vor veni si ei cu o vorba buna sau rea referitor la nelamuririle tale. Mult succes si sa ne tii la curent cu evolutia pisicutei. |
|
|
Multumesc mult de tot!!!
|
|
|
cine stie un cabinet veterinar cu doctori buni, care se pricep la castrare, in sectorul 6?
|
|
|
Scuze, Tasha, nu sunt din Bucuresti si nu stiu sa iti raspund la aceasta intrebare.
|
|
|
De la: Admin, la data 29 Apr 2011 18:52 1.Da, este ok. E bine ca ai asteptat pentru ca nu e ok sa faci castrarea daca inca este mica sau in crestere. Admin ai cam incurcat intrebarile, si cred ca ai confuzat fata. Deci e bine ca ai asteptat si nu ai sterilizat-o prea de tanara. Acum ce inseamna prea de tanara ? In SUA se sterilizeaza tot ce misca, chiar si de la 3-4 luni. Din experienta iti spun ca la 7-8 luni o pisica poate fi sterilizata fara a fi o procedura deosebita sau riscanta. Treaba cu a o lasa sa fete o data, altfel moare daca o sterilizezi ... e o prostie ... vorbe din popor. Nu cred ca mai exista vre-un doctor decent care sa spuna asa ceva. Si banui ca esti dintre cei care emrg la doctor cand se imbolnaveste, nu la tata Lelea sa o descante :) Exista chiar si un avantaj la sterilizarea cand e mai tanara: se reface mult mai repede, si uita repede. Cu cat creste mai mare cu atat refacerea e mai greoaie si va sta suparata mai mult timp. Si ca sa nu fie discutii ... supararea e de la anestezie si durerea de cap aferenta, plus trecerea anestezicului prin ficat ... care da senzatie de greata, de rau ... deci sa nu creada careva ca sta suparata fiindca i-ai rapit bucuria de a fi mama sau asa vreo nebunie. De la: Admin, la data 29 Apr 2011 18:52 2. Legat de pilule eu nu sunt de acord cu ele in general. Organismul animalelor poate sa reactioneze ca si cel al omului: unei persoane sa-i faca bine alteia rau. Pana la urma sa fim seriosi si sa recunoastem ca nu pastilele au si ele efectele lor negative. Pilulele sunt indicate pe termen scurt ... sa zice ca a intrat in calduri, fiindca din varii motive nu ai mers sa o sterilizezi. II dai pilule, si apoi cu ea la sterilizat. Cat vrei sa o indopi cu pastile? Pisica/cainele intra in calduri pana la adanci batraneti, si dupa o varsta creste riscul de Piometru (puroi in uter). Excesul de pilule contraceptive vine cu riscuri mari de aparitie a diverselor tumori. Ti-e mila sa o sterilizezi? Crezi ca nu iti va fi mila sa o operezi de x ori functie de cate tumori va dezvolta? Pilulele la animale nu sunt ca cele de la om, nu sunt atat de testate ca la om, plus ca si la om este recomandat sa nu se abuzeze de pilule pe termen lung (exclus sa stai toata viata pe pilule) ... gata si cu lectia de sexologie :) De la: Admin, la data 29 Apr 2011 18:52 3. Poate ca au un apetit mai aparte, dar stii cum e vorba aia: si grasa si frumoasa :). glumesc, dar eu zic sa nu-ti faci griji mai ales daca ai grija de pisicuta mereu si ii arati ca o iubesti. Uite, eu am 3 motani tineri care desi i-am castrat. Cand mai merg cu ei pela doctor facem glume "Domnu doctor nu ii mai castrati o data ?" Daca castrarea are loc cat sunt mai tineri nu ai sa vezi nici o diferenta, sunt plini de energie, fiindca asa e varsta lor. Daca il castrezi cand e ceva mai mare ai sa dai vina pe casrare fiindca sunt prea linistiti si de aia se ingrasa. In fapt si daca nu este castrat animalul devine mai linistit o data cu varsta ! Iar ingrasatul vine de obicei de la mancat in exces, sedentarism si neadaptarea mancarii si noua conditie a animalului. Un animal castrat si tinut in casa trebuie sa primeasca mancare cu atentie si mancare specifica pentru animale castrate. Doctorul iti va recomanda asta, si nu ca sa te jupoaie de bani ... ci fiindca asa e normal. E ca si la om ... acum noi stam la birou si dam din taste, nu mai tragem la plug. Pai daca eu mananac ca cel care trage la plug numa slanina si ceafa de porc, nu pot sa ma plang apoi ca am devenit obez fiindca lucrez la calculator. Sper ca se intelege analogia ! Ca si la om, incearca sa gasesti un doctor bun, si stai la el. El iti va cunoaste animalul, va stice sa ii faca si cand ca sa ii mearga bine. Incearca totusi sa nu tot contrazci medicul. Nu zic ... sunt si medici prosti, dar ... in general au facut o facultate si daca mai au si experienta ... e bine sa ne vedem fieare de ceea ce stim fiecare sa facem ! |
|
|
De la: my-kitty.net, la data 11 May 2011 16:27 Ca si la om, incearca sa gasesti un doctor bun, si stai la el. El iti va cunoaste animalul, va stice sa ii faca si cand ca sa ii mearga bine. Incearca totusi sa nu tot contrazci medicul. Nu zic ... sunt si medici prosti, dar ... in general au facut o facultate si daca mai au si experienta ... e bine sa ne vedem fieare de ceea ce stim fiecare sa facem ! e mai greu sa gasesti in veterinar bun decat sa gasesti un dr care sa trateze bn un om. eu n-am dat de 2 ani decat de veterinari care zic "pai poate fi aia sau ailalta sau ...sau..." sau care spun "nu pot sa spun ce are, trebuie sa luam analize, sa luam secretie, sa luam proba din ...buba" iar aia vechi, "cu experienta" o dau in naturiste. ultimul mi-a recomandat noni si usturoi pt parazitii interni |
|
|
Acum fiecare cu norocul lui :) ... eu am gasit din ... a II-a o echipa cu care colaborez deja de 1.5 ani !
|
|
|
De la: my-kitty.net, la data 17 May 2011 16:50 Acum fiecare cu norocul lui :) ... eu am gasit din ... a II-a o echipa cu care colaborez deja de 1.5 ani !pacat ca sunteti din bv ca va ceream detalii despre echipa |
|
|
La Bucuresti sunt cateva clinici de care am auzit numai de bine, inlcusiv doctori care se ocupa probon de animalele strazii ... revin cu detalii, dar mai pe seara. Acum rebuie sa ies !
|
|
|
In sectorul 6 nu cunosc dar decat sa te duci in alt oras, iti recomand la mine in sectorul 3, cabinetul Coravet Consult dr. Catalin Andreescu.
|
|
|
Uite eu de aceasta clinica ziceam ca e buna.
Click aici pentru a vedea link-ul... Stiu ca se implica si in tratamentul de animale comunitare, si cazuri urate rau. In Bucuresti cu siguranta la astia m-as duce ! |
|
|
Da, sunt foarte implicati si sufletisti, pe mine m-au ajutat si cu Tasha catelusa pe care v-am povestit ca am gasit-o in curte la tara,au tinut-o o saptamana la ei si nu mi-au luat bani pe spitalizare, am platit strict tratamentul. Eu mi-am dus toate animalele acolo de cand au deschis clinica si am fost foarte multumita.
De Ortovet nu stiu, eu m-am referit la Coravet. |
|
|
Cu siguranta sunt mai multi doctori buni si implicati. Eu sutn convins ca sunt doctori mai buni decat cei cu care lucrez (si mai scumpi). Pana la urma trebuie sa faci un echilibru intre pret si calitate servicii. Mai ales cand te ocupi de multe animale. Pana acum o singura data am fost la alt medic cu una din feline, care nu mai raspundea la nici un tratament ! Dar totul pe fata, ca sa nu interpreteze ca mergem la altii fiindca ei sunt prosti (adica fara sa jignesti pe cel care te-a ajutat de atatea ori doar fiindca intr-un caz abordarea lor nu dadea rezultate !).
Oricum ca idee fiecare om care detine un animal ar trebuii sa aibe un doctor veterinar la care sa mearga constant ... mai constant decat merge el ca om la doctorul de familie. Animalul nu stie sa iti zica clar ce il doare ... noi stim a oameni, deci e mai simplu ! |